Köszöntjük weboldalunkon!

Kedves Látogató!

Ön egy olyan intézmény honlapját látogatja, melynek már több évtizedes múltja van. Iskolánk 1880-ban létesült. Az akkori épületben néhány helyiséggel, egy tanító irányításával kezdődött el az oktatás. Ez az épület még ma is áll, a konyhának és az étkezdének ad otthont.
A II. világháború után az államosítással és a körzetesítéssel egy teljesen új és nagyobb iskola született meg. Az 1959/60-as tanévet már a jelenlegi épületben kezdték meg az akkori kollégák. Az évek során további bővítések, felújítások történtek, míg eljutottunk a mai állapothoz.
1994. szeptember 1-jétől a fenntartó önkormányzat közös igazgatású intézménnyé szervezte át az általános iskolát, az óvodát és a művelődési házat.
2000. augusztus 28-án ünnepélyes keretek között az intézmény felvette Bernáth Aurél nevét.
2013. január 1-jén az általános iskola állami fenntartásba került, így a Bernáth Aurél Általános Művelődési Központból kiválni kényszerült. Az intézmény új neve Somogysámsoni Általános Iskola lett.
Iskolánk sok mindenben hasonlít más, azonos nagyságú, helyzetű iskolára. Tanulóink összetétele, a velük való foglalkozás, törődés azonban megkülönböztet bennünket. Egy kis „falu" vagyunk a faluban. Itt mindenki ismer mindenkit. Ha tudunk, próbálunk segítséget nyújtani, sőt a gyerekek örömét sokszor mi is ugyanúgy éljük meg, mint Ők maguk.
Kedves Látogató, ha megalapozott véleményt szeretne kialakítani intézményünkről, kérem, ismerkedjen meg dokumentumainkkal és programjainkkal!

                                                                          

(c) KLIK Marcali Tankerülete 2014. Minden jog fenntartva.
Designed by olwebdesign.com